Skrivkramp

Jag reste runt i Finland i jakt efter det finska lejonet. Nu skall jag skriva en text till projektet. En uppgift som tycks vara svårare än själva fotoprocessen. Ord sätter ett stämpel, ger mindre rum för tolkning. Samtidigt kan en vass text ge en extra dimension till bilderna. Jag skriver mening efter mening för att sedan radera allt igen. Inga ord tycks stora nog, men samtidigt är för stora ord för mycket. Det gäller att hitta en balans som fungerar.

Jag skriver vidare...

r95_neg1.jpg


Ett litet projekt om ett lejon

 Jag spenderade veckor och veckor åt att åka runt i Finland och leta efter mitt projekt, det jag har sökt efter är finska lejon. Vad är det och var finns det, den frågan har jag grubblat över dag och natt. En dag bestämde jag mig för att  inte resa runt längre och stannade i en småstad på vägen mellan Helsingfors och Åbo och började  dokumentera detta samhälle. Om jag hittade mina lejon där vet jag inte, men något hittade jag i alla fall. Misstänksamhet, gemenskap, ensamhet, stora drömmar? Mörker och snö, makkaraperunat (grillmat bestående av korv och stekt potatis) och tango. 

bada3.jpg

poppa vidare

 påväg tillbaka till Finland igen. Lite lugnare i sinnet, med en klarare bild av min framtid. Nu styr jag och min konica pop kosan vidare till glesare bygder, och isolerar oss där i två veckor framöver. Pop!

badet.jpg

Ett projekt byts ut mot ett annat

solvalla001.1.jpg 

Innan projektet ens har börjat har jag valt att byta ämne. Vad det blir får ni se senare....
Prenumerera på innehåll