dimman

ddd-2.jpg

Det är första advent idag och jag inser att hösten  helt har gått förbi. Jag  spenderade den ute på Basta-ett arbetskooperativ för missbrukare och kriminella personer utanför Nykvarn. Jag såg när löven blev gula, när de var på väg ner och när allt sedan var kalt. Och jag var där när det snöade för första gången. Under den här tiden träffade jag människor jag aldrig kommer att glömma. Det här  projeketet har varit så mycket mer än bara bilder.

Det är så tyst där ute i skogen,förutom när hundarna skäller. Den vackra miljön ger stora kontraster till det vemod man kan känna i luften. Det kommer oftast med dimman och lägger sig lika tungt över människorna som bor där.

natur3.jpg

det närmar sig

kors-2.jpgjohnny2.jpg

Jag kämpar på, nu med mellanformat. Det är en utmaning för mig men otroligt lärorikt och kul! Det närmar sig slutet vilket känns både vemodigt och skönt. NU gäller det att jobba hårt in i det sista. Bara för några dagar sedan var jag nära att ge upp det här för något annat. Jag är glad att jag inte gjorde det. Det är ju det här jag ska berätta om, den här platsen, de här människorna. Vi får väl se om jag lyckas.

.Projektet stannade upp i några dagar pågrund av olika anledningar. Allt går ganska så segt framåt. Jag vet vad jag vill berätta, frågan är bara hur.

förvirrad_mg_2529.jpg

Jag har egentligen inte börjat på mitt projekt rent fotomässigt. Men jag börjar lära känna människor, och det är väll det som får ta tid. Jag har bott på Basta, ett arbetskooperativ för missbrukare och kriminella,  i några dar nu. Åkte till Stockholm igår för lite perspektiv. För min förvirring är enorm, jag ska sätta mig ner och planera, tänka och formulera mina tankar på ett papper. Sen så blir det att åka tilbaka och bo där hela veckan, tills vidare.

Förhoppningsvis så börjar det på måndag, på riktigt. Men jag tror samtidigt att den här veckan har varit otroligt viktig, det går ju inte att bara storma in i människors liv sådär på en gång.
Prenumerera på innehåll