En bildberättelse om västkustens fiskare och deras vemod över en tynande fiskeflotta. När staten och EU reglerar fisket allt hårdare för att motverka överfiske skrotar allt fler sina båtar och få fiskarsöner väljer att följa i sina fäders och förfäders fotspår.
-------------
Vi biskops-arnö elever beskylls ibland för att inte vara bra bildjournalister med motiveringen att vi tar för flummiga bilder. Det brukar heta att bilderna inte visar verkligheten som den egentligen är. Vad är då verkligheten kan man fråga sig. Den består självklart av rent konkreta fysiska ting, men också av oändligt med känslor och tankar.

Att fotografera människors liv utan att gestalta deras mentala värld, utan att visa det som finns bortom den fysiska världen, är, som jag ser det, betydligt mycket overkligare än att utelämna delar av den fysiska världen.
-------------
Valet av bilder till utställningen är nu nästan klart. Knivskarpa, iskallt registrerande, bilder har fått stryka på foten för bilder jag tycker beskriver människornas känslor kring det jag vill skildra.

astrid_marie__mg_6258_101102.jpg

astrid_marie__mg_5711_101101.jpg

havets_hus_2__mg_2441_100929.jpg


Kommentarer

Skriv ny kommentar