Idag kom tidningen


bild3.jpg

Över 600 kilo ren stolthet levererades idag! Efter att vi slitit upp kartongerna så möttes vi av en produkt som vi är väldigt glada över.
Ni kommer få se den på vernissagen i morgon. Varmt välkomna!

Människor är djur

 blogg.jpg
Projekt: Svensk bondagekultur

I fredags satt jag på ett tåg hem mot Västerås, lyssnade på musik och tänkte tillbaka på min höst och på projektet. 

Den senaste veckan så har mitt projekt mottagit kritik som har varit alltifrån "detta är ingenting som man vill befatta sig med" och "det här är för obscent". Och jag tycker det är hemskt intressant att få veta vad det är som rör sig inom folk när de ser mina bilder. Jag har fått en uppfattning av att många blir generade för att det är så rakt och rått, men att de samtidigt tycker att det är intressant och ärligt. Och sen finns det andra som helt och hållet ryggar tillbaka. Och det är dom som känner att detta är fel och otäckt som jag nästan mest riktar meningen med detta projekt mot. Att stå för den man är och val man gör i livet utan att skämmas över vad andra tycker.

Jag ville visa upp ett ämne som är väldigt tabubelagt, främmande och anonymt för att sedan göra det humoristiskt, ärligt och personligt. Försökte släppa ut bondagevärlden ur garderoben helt enkelt.  Och den kritiken som mina bilder mottagit ser jag som att jag har lyckats skapa en reaktion. Inte för att jag vill provocera utan för att jag vill att folk ska känna något.

Medan jag satt och funderade på detta i cafe-vagnen så shufflade min Ipod fram låten "Människor är djur" med Bo Kaspers Orkester. Tog det som ett tecken på att det kommer bli en mycket intressant och bra vernissage på lördag.


Under skinnet

 anges3blogg.jpg
Jag saknar Eden. 

Nu när allt nästan är över och vi ska flytta ifrån skolan och ön så kommer suget efter att fortsätta fota. Jag är riktigt nära på att boka tågbiljetter till Örebro för åka tillbaka och börja om. Jag har hittat så många fina storys som jag vill fortsätta jobba med. För under skinnet och lacket på Edens medlemmar så finns det otroligt många fina berättelser som jag vill skildra i ett nytt reportage. Detta kommer nog bli ett långvarigt projekt för det finns så mycket mer att hämta än bilder på burar, piskor och latex. 

Under

 l.jpg
b.jpg

Projekt: Svensk Bondage- och BDSM-kultur.

Här två bilder som föll bort i semifinalen/urvalet. 

Pussylove

shrek2.jpg 
Projekt: Svensk Bondage- och BDSM-kultur

Hemkommen från Nyköping där jag träffade Mia. Började plåta henne i soffan men fick då hennes lilla ninjakatt Shrek efter mig som sprang på bakbenen och klöste mig i vaderna. Så han fick vara med. Skrattade högt när jag såg denna bilden på datorn. 
Det här med "rätt" beskärning är ju också ett dilemma för mig. På våra redovisningar här på skolan så brukar denna sortens grova beskärningar bli ganska sågade och det kan tyckas att det drar ned hela bilden. Jag är ju själv lite allergisk mot klippta fötter, huvuden och sådant men nu ska jag ta konfrontera detta. För nu när jag väl har valt att gå den mer ostrukturerade och fula vägen så ska jag köra det rakt igenom. Sen så har vi ju mitt centreringen som jag alltid brukar ha med på något sätt i mina bildserier, den ska jag också försöka bryta mig loss ifrån. 
Detta projekt ska inte bara resultera i en utställning utan också i ett nytt ställningstagande till mitt eget bildskapande. Därför försöker jag göra tvärtemot det sättet som jag brukar plåta på. Har för det mesta kört samma fina-inte-alls-utfrätta-ljus, raka och rena kompositioner och känslosamma utryck i bilder vilket blir tråkigt att titta på i längden för att jag aldrig kommer med något nytt. Tycker det är skönt att komma med något fult helt enkelt. 


Greetings from Örebro

 greetings.jpg
Projekt: Svensk Bondage- och BDSM-kultur. 

Här han ni klubben Eden. Jag brukar bo i hjärterummet, gangbang rummet, i husvagnen utanför baracken och i soffan intill baren. Börjar känna mig riktigt hemma. Kokar kaffe, diskar, städar och fyller på salta pinnar. Början även känna mig som en i gänget, vilket givetvis leder till att det är lättare för mig att plåta och jag känner inte längre att jag tränger mig på. Jag brukar vanligtvis vara en fluga på väggen väldigt mycket i mina andra projekt, men är jag nu mer in their faces som man säger. Jag tar plats mer och klättrar på sängkanter, bardisken och runt i sofforna medan de festar runt. 
Har även hittat det sättet som jag vill plåta på nu också. Nästan för ljus blixt så att det blir fult. Och det funkar. Det finns ju alltid en hårfin gräns mellan vad som är bara fult och vad som är ful-fint, så det är lite osäkert att fota på detta sätt. Man måste ha ett tydligt mål med vad man vill få fram med detta så kallade ful-fotograferande och mitt mål är att vara totalt rakt på i alla bilder, men ändå inte avslöja direkt vad som händer i situationen. Man ser det man ser sen så ska man fråga sig : Hur fan då och varför?
vea_0990.jpg

Tied up kontaktkartor

blogg_h.jpg
Projekt: Svensk Bondage- och BDSM-kultur. 

Sitter och kollar igenom allt nu inför i morgon då det blir Pieter-time. Skapar kontaktkartor, rensar, plockar och sorterar. Ute i god tid, oh no no.
Här är från plåtningen i eftermiddags. Detta var en plåtning i hemmamiljö i Västerås. En liten privat bindningsfest för två, eller tre med mig. Detta är en speciellt japansk bindningskonst som tog på ett ungefär tre timmar utföra. Och sen tog det ett tag att trassla sig loss också. 
Blev facinerad över hur Helena klarade av att vara totalt fast i tre timmar. Hon behövde kontrollera andningen, kroppshållningen och balansen för att få ut så mycket som möjligt utav denna upplevelse. Gick åt åtta rep tror jag. Halsbandet representerar henne undergivenhet vilket är en viktig detalj för henne. 

Nu testar jag mer blixt fotografering. Smackar på ganska rejält! Finns liksom ingen logik i att vara mystik och lågmäld i ljushanteringen med detta projekt när jag vill ha det rakt på och ärligt. Allt ska synas och exponeras. So smack it up!

Darlings

agnes4svgulbloggny.jpg
Projekt: Svensk Bondage- och BDSM-kultur

Sitter och lyssnar på P3 HipHop, dricker cola och går igenom vad jag har gjort hittills med mina djur. Det här är Agnes. 

Från början så tänkte jag mig att visa bilder på BDSM fantaster i deras hemmamiljöer där jag skulle ta fram kontrasten mellan deras två roller. Jag tänkte mig ett vanligt IKEA kök med vita köksluckor, blommiga gardiner och vanliga svenne-tapeter typen gröna med röda tomater lite jämnt utspridda över väggen, och på bordet stod en man på alla fyra i full läder mundering med ett  koppel som en kvinna i lack utstyrsel håller i handen lite halvdant. Det var min första inre bild av det jag ville skapa. Den där komma ut ur garderoben grejen. 
För så som jag har uppfattat det hela så väljer man att leva ut en inre fantasi genom bondage, BDSM eller kinky med andra likasinnade för att komma ur sitt vardagslunk. Men att man skiljer så klart den världen från sin vanliga vardag. Det ska hålls liksom bakom stängda dörrar. Och det var de två roller och den skiljeväggen mellan vad som är vanligt och vad som är... ja...extremt som jag tyckte var intressant att försöka skildra. Och att ta ned det hela lite på jorden och konfrontera generaliseringarna kring hela ämnet.
MEN när jag besökte en openminded klubb i Örebro som håller på med  BDSM, swinging, gangbangs, nakenkvällar m.m så fann jag en mer intressant historia. Pappa beskriver mitt material som en blandning mellan Christer Strömholm och Torsk på Tallin. Det tyckte jag var bra sagt. Så nu inriktar jag mig mer på klubben och den atmosfären och låter hemmafotograferingarna löpa på, men de kommer nog inte användas. Kommer nog kunna peta in dem i ett senare skede men just nu är de dödade darlings. 
 bloggagnes.jpg
Prenumerera på innehåll