blogg.jpg
Projekt: Svensk bondagekultur

I fredags satt jag på ett tåg hem mot Västerås, lyssnade på musik och tänkte tillbaka på min höst och på projektet. 

Den senaste veckan så har mitt projekt mottagit kritik som har varit alltifrån "detta är ingenting som man vill befatta sig med" och "det här är för obscent". Och jag tycker det är hemskt intressant att få veta vad det är som rör sig inom folk när de ser mina bilder. Jag har fått en uppfattning av att många blir generade för att det är så rakt och rått, men att de samtidigt tycker att det är intressant och ärligt. Och sen finns det andra som helt och hållet ryggar tillbaka. Och det är dom som känner att detta är fel och otäckt som jag nästan mest riktar meningen med detta projekt mot. Att stå för den man är och val man gör i livet utan att skämmas över vad andra tycker.

Jag ville visa upp ett ämne som är väldigt tabubelagt, främmande och anonymt för att sedan göra det humoristiskt, ärligt och personligt. Försökte släppa ut bondagevärlden ur garderoben helt enkelt.  Och den kritiken som mina bilder mottagit ser jag som att jag har lyckats skapa en reaktion. Inte för att jag vill provocera utan för att jag vill att folk ska känna något.

Medan jag satt och funderade på detta i cafe-vagnen så shufflade min Ipod fram låten "Människor är djur" med Bo Kaspers Orkester. Tog det som ett tecken på att det kommer bli en mycket intressant och bra vernissage på lördag.


Kommentarer

Bilder

Fastnar vid datorn och granskar dina bilder, de påverkar och startar många tankar. Gillar din stil med hårt ljus och (som jag tidigare tyckta) "fel färg", ska det inte vara grönton ;<) Ställ ut i Västerås! Jag lovar att komma... /nic

Skriv ny kommentar